Programma

Hieronder treft u het programma voor het Echtscheidingscongres.
Heeft u vragen of opmerkingen over het programma of het congres? Neemt u dan gerust contact met ons op via het feedback formulier.

09.00 uur Registratie en ontvangst
U ontvangt van ons een naambadge en een congrestas met schrijfmateriaal. Natuurlijk staat de koffie met iets lekkers voor u klaar en de informatiemarkt is geopend! Tijdens de ontvangs en in alle pauzes is er gelegenheid tot netwerken en kunt u extra informatie opdoen bij stands van verschillende organisaties.

10.00 uur Opening door de dagvoorzitter 
Mr. Marjolein P.G. Rietbergen, Jeugdrechtadvocaat te Rotterdam, Kinderrechter-Plv. rechtbank Amsterdam.

10.15 uur Zijn we nog te redden, denkt u?
Dr. Martine Delfos, biopsycholoog, Picowo.
Relatieconflicten ontstaan niet ‘zomaar’.  Als levensomstandigheden veranderen rondom werk, wonen en inkomen is dat een bron van stress en conflict. Maar veel meer dan dat, ontstaan conflicten in de verschillende inzichten en communicatie van de man versus de vrouw. Zeker wanneer er miscommunicatie en verschillende behoeften bij seksualiteit aan de oppervlakte komen ligt een escalerend relatieconflict al snel op tafel. Liefde en haat lijken uitwisselbare emoties en externe hulp en begeleiding lijken meer dan ooit nodig. Relatietherapie lijkt niet langer een succesvolle route en de gang naar mediator of gezinsadvocaat wordt snel ingezet. Zeker als er kinderen in het geding zijn, is het een goed idee om een echtscheiding te voorkomen. Het is een proces met alleen maar verliezers. 

11.15 uur Koffie- en theepauze
In de Beethoven Foyer staat koffie en thee met iets lekkers voor u klaar. 

11.45 uur Eerste deelsessieronde
Tijdens dit congres bezoekt u in twee rondes een deelsessie. Er is keuze uit tien verschillende onderwerpen! Op de pagina deelsessies treft u een overzicht van het aanbod. Bij uw inschrijving kunt u voor iedere ronde kunt u een eerste en een reservekeuze opgeven.

13.00 uur Lunch
In de ontvangstzaal staat een gevarieerde lunch voor u klaar.

14.00 uur De gezinsadvocaat: een nieuwe specialist op de scheidingsmarkt?
Mr.dr. B.E.S. Chin-A-Fat (Brigitte), partner bij Chin-A-Fat De Voort Familierechtadvocaten en Mediators te Breda.
In deze bijdrage gaat Brigitte Chin-A-Fat in op de verschillende initiatieven die in de afgelopen tijd zijn genomen om (echt)scheidingen beter te laten verlopen en hierdoor kinderen minder schade te laten oplopen. In het bijzonder zal zij ingaan op ontwikkelingen in de advocatuur, zoals de introductie van de zogenaamde gezinsadvocaat. Deze term is voor het eerst genoemd in het rapport van de Kinderombudsman uit 2016 over een ‘’kindvriendelijke advocatuur’’ en duikt inmiddels steeds vaker op.

14.30 uur De liefdesbaby van Marc Dullaert, Van der Steur en Rouvoet. Hoe zal het kindje heten? 
Dr. Carla Goosen MDR, MfN registermediator, MFAM, VAN, FM, IMI, ADR, IMI, Mediation services. 
Carla Goosen gaat nader in op de taak van de beoogde gezinsvertegenwoordiger in het rapport Rouvoet: Scheiden.. en de kinderen dan? Hoe kan deze persoon optimaal bijdragen aan een oplossing voor scheidingsleed van kinderen en hun (groot-)ouders?

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2018/02/22/rapport-scheiden...en-de-kinderen-dan

 

15.00 uur Zaaldiscussie onder leiding van dagvoorzitter Marjolein P.G. Rietbergen.

15.20 uur Theepauze
Er is koffie en thee met een lekker tussendoortje, maar u kunt ook kiezen voor een frisje. 

15.50 uur Tweede deelsessieronde
Tijdens dit congres bezoekt u in twee rondes een deelsessie. Er is keuze uit tien verschillende onderwerpen! Op de pagina deelsessies treft u een overzicht van het aanbod. Bij uw inschrijving kunt u voor iedere ronde kunt u een eerste en een reservekeuze opgeven.

17.05 uur Afsluitende borrel
De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel met een hapje en drankje