9. Hypotheek na scheiding

Ing. Arnoud P.H. Oostveen FFP CFP, Financieel en fiscaal-juridisch specialist bij (echt)scheidingen, Scheidingszaken – All About Money B.V.Werkvorm: Kennisoverdracht
Doelgroep: Begeleiders in (echt)scheidingstrajecten
Leeftijdscategorie: Alle leeftijden
Leerdoel: Meer inzicht krijgen in de complexiteit van de eigen woning en hypotheek bij (echt) scheidingen, waarbij de opzet van het convenant kan leiden tot maatwerkoplossingen.

In veel scheidingstrajecten is de echtelijke woning een belangrijk bespreekpunt. De ervaring leert dat de eigen woning ook een lastig onderwerp is. Zowel emotioneel als fiscaal / financieel. Want hoe gaat u daar nu mee om? In deze sessie gaat Arnoud Oostveen in op de verschillen in behandeling van de eigen woning in geval van gemeenschap van goederen, huwelijksvoorwaarden of samenwonen. Er wordt dieper ingegaan hoe u omgaat met verdelen of verrekenen en vergoedingsrechten. Uiteraard komt ook het gehele fiscale kader aan bod en de rol van de hypotheekbanken. 
Deelnemers gaan naar huis met meer kennis van de eigen woning en de hypotheek bij scheiding en ontvangen na afloop een handout van de presentatie en Arnoud Oostveen zijn boek “All About Money”.

 
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.